Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Receptek


Az alábbi receptek néhány kedvenc italunk receptje. Reméljük az Ön tetszését is elnyerik.

Próbálja ki mindegyiket. Kísérletezzen, adja hozzá saját ötleteit és élvezze az eredményt.

Barbados Cappuccino

2 cl rum

15 cl cappuccino

tejszínhab

?rölt fahéj

Öntsön egy ev?kanálnyi rumot, egy kávéscsészébe. Töltse fel cappuccinoval, a tetejére tegyen tejszínhabot, és ?rölt fahéjat.

Mont Blanc Cappuccino

9 dkg vanília fagylalt

15 cl tejes kávé

csokoládéreszelék

Tegyen 3 gombóc vanília fagylaltot egy desszertes tálba. Öntsön tejeskávét a fagylalt gombócokra, hogy majdnem ellepje azokat. Végül szórja meg csokoládéreszelékkel.

 

Iceberg tejeskávé

15 cl tejeskávé

3 dkg kávéfagylalt

tejszínhab

?rölt fahéj / reszelt szerecsendió

Készítsen nagyobb mennyiség? tejeskávét, és felét fagyassza le. Készítsen jégkockákat. A másik felét pedig h?tse le. Helyezze a kávéjég kockákat egy magas pohárba. Tegyen bele egy gombóc kávéfagylaltot, és öntse rá a leh?tött (de nem fagyott) tejeskávét. A tetejére tegyen tejszínhabot és szórja meg fahéj, vagy szerecsendió reszelékkel.

 

Ír tejeskávé

15 cl forró tejeskávé

2 kávéskanál barna cukor

3 cl ír whisky

tejszínhab

Töltse fel a poharát 2/3 részben tejeskávéval. Adjon hozzá két ev?kanálnyi cukrot, és két ev?kanálnyi Ír whisky-t. Töltse fel tejszínhabbal.

 

Kahlua Cappuccino

2 cl Kahlua lik?r

15 cl cappuccino

?rölt fahéj / reszelt szerecsendió

Töltsön egy kávéskanálnyi Kahlua lik?rt egy kávés csészébe. Töltse fel cappuccinoval, és szórja meg fahéj, vagy szerecsendió reszelékkel.

 

Dublin Cappuccino

2 cl Ír krémlik?r

15 cl cappuccino

0,5 cl citromlé

Töltsön egy kávéskanálnyi Ír krémlik?rt egy kávés csészébe. Töltse fel cappuccinoval, és csepegtessen rá pár csepp citrom levet.

 

Bécsi Cappuccino

15 cl cappuccino

2 dkg étcsokoládé

tejszínhab

1cl konyak

Töltse fel a csészéjét cappuccinóval, tegyen bele étcsokoládét, és mindezt tetézze tejszínhabbal. Tegyen bele egy teás kanál konyakot.

 

Sevillai Cappuccino

4 cl kávélik?r

15 cl cappuccino

1 cl narancslé

Öntsön két ev?kanálnyi kávélik?rt a csészébe. Töltse fel a csészét cappuccinóval és csepegtessen rá néhány csepp narancslevet.

 

Amaretto Cappuccino

4 cl mandulalik?r

15 cl cappuccino

csokoládéreszelék

Öntsön két ev?kanálnyi mandulalik?rt a csészébe. Töltse fel a csészét cappuccinóval és szórja meg csokoládéreszelékkel.

  

Espresso-olasz kávé

Az eszpresszó a klasszikus a kávéspecialitások közül, aminek manapság az elkészítése egy rituálénak számít.

A szokásos adaghoz 7 gramm finomra ?rölt kávét adnak. Az elkészítésnél a víz magas nyomáson (7-9 Bar) és rövid id? alatt (kb. 25-35 másodperc) présel?dik át az ?rölt kávén.

Lehet tisztán inni vagy cukorral fogyasztani. Egy különleges variáció barnacukorral ízesíteni (zuccero di cane). Az el?melegített csészében karamellizálódik a barnacukor, erre öntik a forró eszpresszó kávét. Különösen ízletes a fehércukor, a barna nádcukor és a vanília keveréke.

Az igazi eszpresszót a krémjér?l lehet megismerni, amely barna, telt és egyenletes. A tökéletes krém megtartja néhány másodpercig a ráhintett cukrot, amíg lassan a közepén bele nem esik. Egy másik mód a kávé tesztelésének: miután egy kávéskanállal megkevertük a kávét a krém a tetején újból visszazár.

Tipp: A presszókávéhoz adjunk mindig egy pohár vizet, mivel a kávé elvonja a testb?l a folyadékot.

  

Caffé Macchiato

Ennél az er?s kávéspecialitásnál egy kevés meleg tejet és tejhabot adnak a presszókávéhoz. A tej és a tejhab megköti a kávé savtartalmát, és ezáltal lággyá teszi, megváltoztatva ezzel az eredeti kávé ízt. A tarka kinézet miatt kapta nevét: Macchiato A tejhez kakaóport adnak és a tejhabra is szórják.

  

Ristretto

Alapvet?en a Ristretto egy klasszikus eszpresszó kávénak készül, csak a vízmennyiséget csökkentik le 25 ml-re. Ennek következtében nagyon er?s, roppant ízletes és aroma gazdag.

  

Caffé Corretto

Az eszpresszókedvel?k szerint, a jó kávét egy slukk grappa, konyak vagy lik?r még jobbá tesz. Az alkoholt vagy közvetlenül a presszókávéba adják, vagy külön pohárban szervírozzák.

  

Caffé Lungo

Ellentétben a Ristretto-val itt az eszpresszó több vízzel készül, így lesz a Caffé Lungo-t

  

Caffé con Panna

Caffé Lungo tejszínhab feltéttel, néha csokoládéreszelékkel megszórva. Szokták Kapucínernek vagy Bécsi Cappuccino-nak is nevezni.

  

Caffé Latte

Egy dupla eszpresszót öntünk egy pohárba, és forró tejjel felöntjük. Kevés tejhabot teszünk rá. Szívesen ízesítik mandulasziruppal vagy lik?rrel. Természetesen ízlés szerint lehet választani különböz? lik?rök közül, amik a kávé mindenkori nevét adják.

  

Latte Macchiato

Egy poharat 4/5 részéig forró tejjel felöntünk, a pohár karimájáig tejhabot teszünk.

Miután a tejet szétválasztottuk a tejhabtól, 1-2 eszpresszót óvatosan a pohár közepébe öntünk. Akkor tökéletes, ha a presszókávé szétválasztja a tejet a tejhabtól.

  

Latte Macchiato quattro

Az elkészítési módja ugyanaz, mint a Latte Macchiato-nak. Eloször felhígított Nutella-t (kb. 1-2 ev?kanál Nutella-t valamilyen kávélik?rrel vagy meleg tejjel folyékony masszává hígítjuk) a pohárba öntjük. Utána forró tejjel, tejhabbal és eszpresszó kávéval öntjük fel, úgy mint azt már az el?bbiekben megírtuk. Egy négy réteg? kávéspecialitást kapunk, amit mogyoró, csokoládé és lik?r ízesít.

  

Eiskaffee

Két gombóc vanília fagylalt tejszínhabbal, Caffe Lungo-val egy karcsú stílusos üvegpohárban, Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítve.

  

Espresso-Krokant

80 g kávébab, 350 g cukor, 180 ml könny? szirup, 120 ml víz, 2 evokanál vaj Melegítse fel a sütot 180°C-ra. Pörkölje a kávészemeket a süt?lapon kb. 8-10 percig. Miután kih?lt, tegye a szemeket egy zacskóba és aprítsa össze egy kalapáccsal. Helyezzen egy önt?formába (25*38cm) beolajozott alufóliát és szórja el egyenletesen benne az összeaprított kávészemeket. Készítsen el? cukrot, szirupot és vizet. Keverje addig, amíg a cukor feloldódik és a folyadék borostyán szín? nem lesz. Vegye le a fazekat a t?zr?l, keverjen bele vajat és öntse a masszát egyenletesen a szemekre. Majd hagyja kih?lni, ezután szeletelheti.

  

Espresso-Sirup

Az Espresso-Sirup tökéletesen illik az ostyákhoz, fánkokhoz, francia toast-hoz, fagylalthoz és sok minden máshoz.

- 170 g cukor

- 60 ml víz

- 120 ml eszpresszó

- 2 teáskanál reszelt narancshéj

- 1 teáskanál ?rölt fahéj

A cukrot és a vizet egy fazékba tesszük és kb. 3-4 percig f?zzük. Majd 1 percig h?lni hagyjuk. Ezek után keverjük bele az eszpresszót, a narancshéjat és a fahéjat.

Folytatás
Termékek
Információk / érdekességek